Ati mancat vreodata biscuitii aceia danezi cu unt care ti se topesc in gura, pe care ii mananci fara sa te poti opri si cand descoperi ca e goala cutia ti se rupe sufletul? :)
Asa sunt si aceste cupcakes. Cu sau fara crema sunt absolut delicioase. Au o aroma de vanilie superba si un gust de unt atat de iami ca dupa doua bucati tot nu te poti opri din mancat.
Mie mi s-a intamplat, nu o data, ca dupa ce le scoteam din cuptor sa raman in cateva minute cu doar cateva bucati pentru decorat. :)
Din acelasi motiv nu am inca nici poze, dar promit un update in curand.
Ingrediente aluat pentru 12 bucati:
175g
|
faina normala (nu trebuie neaparat tip 000)
|
150g
|
unt sau margarina (la temperatura camerei! - vezi tips & tricks pentru a-l inmuia mai repede aici)
|
150g
|
zahar fin (eu folosesc asta)
|
3 buc
|
oua
|
1 lingurita
|
praf de copt
|
1
|
extract natural sau esenta de vanilie
|
- Scoate tava de cupcakes, puneti formele de cupcakes la locul lor
- Dati drumul la cuptor: 180ºC(350ºF), treapta 4 de gaz
- Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le cu un mixer cu tel in jur de 1-2 minute pana cand are o textura usoara, pufoasa si cremoasa.
- Se umple fiecare forma de cupcake cam 3/4 din volum si se da la cuptor pentru aprox. 18-20min.
- Se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca si poi se pun pe un gratar sa se raceasca complet inainte de ornare.
Tips & tricks:
- Daca nu le decorati se pot pastra intr-o cutie de plastic inchisa ermetic cel o saptamana, fara sa isi piarda din fragezime. Eu mai fac asa cu cel putin 5 bucati pentru a i le da fetiteti mele ca mic dejun la gradi :).
- Am incercat si reteta cu margarina, dar cea cu unt este mult mai delicioasa.
- Ca sa se amestece foarte bine ingredientele puteti folosi "the creaming method", adica sa frecati intai untul cu zaharul, sa adaugati apoi pe rand ouale, mixand bine pana se incorporeaza fiecare inainte de a-l adauga pe urmatorul, esenta de vanilie si la final (cu viteza mica) faina. Eu asa le fac si ies iami iami.
Mmm, cred ca ma apuc sa mai fac o tura numai ca sa le simt aroma imbatatoare in casa.
Pofta buna :)
Reteta o am din cartea "Cupcakes" de Robert Dyas primita de la o foarte draga prietena.
0 comentarii:
Post a Comment